Uw woning, appartement of studio na renovatie verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Waasland, kan heel wat (financiële) voordelen opleveren. Volgende 3 premies zijn specifiek voorzien voor eigenaars die hun woning na werkzaamheden verhuren via het SVK Waasland:

Fiscale voordelen

Voor verhuurders die renovatiewerken uitvoeren aan één of meerdere woningen die zij verhuren aan het SVK Waasland is er een belastingsvoordeel en een bevriezing van het kadastraal inkomen voorzien door de federale overheid. Men wil hiermee de kwaliteitsverbetering van huurwoningen bevorderen en een stimulans creëren om de woning aan een gematigde huurprijs te verhuren. Deze tegemoetkoming is te combineren met de renovatiepremie.
Om recht te hebben op de  bevriezing van het kadastraal inkomen gedurende 9 jaar moet:

  • de totale kostprijs van de renovatiewerken ten minste €11.290 (inclusief btw) bedragen
  • de woning sedert ten minste 15 jaar in gebruik zijn genomen.

De renovatiewerken die in aanmerking komen, zijn de werken die genieten van het verlaagd btw-tarief van 6%. De bevriezing van het kadastraal inkomen geldt enkel voor de personenbelasting en niet voor de onroerende voorheffing. De bevriezing geldt voor de eigenaar, bezitter, erfpachter, opstalhouder en vruchtgebruiker.

Als u verhuurt aan het SVK Waasland komt u in aanmerking voor een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing van 1,6% in plaats van 2,5%. U hebt daarbij ook voordeel bij de opcentiemen en de gemeentebelasting.

Provinciale en gemeentelijke premies

Premie van de provincie Oost-Vlaanderen. Premies van de gemeente Sint-Niklaas, Beveren, Kruibeke, Sint-Gillis-Waas en Zwijndrecht.

Premies en voordelen voor energiebesparende investeringen

Wie investeert in ernergiebesparing wordt beloond met heel wat premies van de netbeheerder. Voor het plaatsen van dakisolatie is er een belastingvermindering van 30% op het factuurbedrag voorzien.

Uw renovatieadviseur aan huis

Woont u in Oost-Vlaanderen en wilt u slim renoveren? Doe dan beroep op de renovatieadviseur. Voor de kostprijs moet u het zeker niet laten want dit advies aan huis is in de meeste gemeenten gratis.

 

Copyright 2020 by DotNetNuke Corporation